«До зустрічі з тобою»: рецензія на книгу-бестселер Джоджо Мойес

Зворушливі емоційні історії завжди зачіпають серця більшості людей. Мелодрама англійської письменниці Джоджо Мойес «До зустрічі з тобою» – ще одне підтвердження цього правила. Роман вийшов у 2013 році і майже одразу став бестселером, хоча це далеко не перша книга Джоджо. У 2016 році її переклали на українську мову, а зовсім недавно, в липні, відбулася світова прем’єра однойменного романтичного фільму з Емілією Кларк та Семом Клафліном.

Авторський стиль Джоджо Мойес – це легка сучасна ненав’язлива література, яку дуже просто читати людям всіх поколінь. Така собі популярна література без вікових обмежень, яка змусить кожного свого читача ридати або хоч пару разів поплакати на багатьох сторінках роману. Схожими письменниками можна назвати Ніколаса Спаркса, Анну Гавальду, Джона Гріна, Сесілію Ахерн і т.д. Якщо ви любите мелодраматичні слізливі історії, які сильно зачіпають серце – проза Джоджо Мойес стане для вас приємним відкриттям і другом на багато вечорів. Звісно, її книги можуть здатися надто банальними, але якщо ви втомилися від наукових праць, філософії, літератури психологічного спрямування чи чогось іншого дуже серйозного, чому б не відволіктися від одноманітних буднів за допомогою мелодраматичної прози?

До зустрічі з тобою, рецензія, Емілія Кларк

Книга «До зустрічі з тобою» зараз не менш популярна, ніж три роки тому, коли її вперше видали. У ній розповідається про молоду дівчину Лу, яка працює офіціанткою, живе з батьками та сестрою у маленькому англійському містечку. Кафе, де вона працювала декілька років закривається і Лу змушена шукати нову роботу – так вона познайомиться із Віллом Трейнором, у якого після страшної аварії відмовили всі чотири кінцівки, але щонайгірше – чоловік втратив сенс та бажання жити. Ці двоє зустрінуться, щоб назавжди змінити світ одне одного.

У 2015 році авторка написала продовження історії – роман під назвою «Після тебе».