Рецензія на книгу Хенка Муді «Бог ненавидить нас усіх»

Рецензія на книгу Хенка Муді "Бог ненавидить нас усіх"Чи багато можна сказати про Хенка Муді, якщо ви уже з ним знайомі і чи взагалі можна про нього сказати забагато? Якщо ви бачили серіал Californication, то пояснювати хто це такий, просто непотрібно. Для всіх інших коротка довідка – це головний герой вищеназваного серіалу, який за сценарієм написав книгу «Бог ненавидить нас усіх». А ще легендарна персона нашого часу, символ чоловічої безвідповідальності і мрія кожної невпевненої у собі жінки. Це стисло про самого героя і його образ, а зовсім не про Девіда Духовни, який знімається в серіалі. Насправді автора книги тримають у таємниці, але багато джерел висловлюють здогадки, що її написав всесвітньовідомий сучасний американський письменник – Брет Істон Елліс.

Книга, з якою безпосередньо зв’язаний серіал, у мене недавно – побачила в магазині місяць-два тому і спокусилася, оскільки в анотації обіцяли мегоальтернативну літературу, контркультуру і т.д. Що я отримала натомість?

Рецензія на книгу Хенка Муді "Бог ненавидить нас усіх"

«Бог ненавидить нас усіх» – посередній роман. Не скажу, що він повністю втрачений і без сенсу. Написано якраз красиво, соковито, так, що хочеться читати, але саме процес поглинання свідомістю сукупності слів Хенка ні до чого не призводить. Принаймні ні до чого хорошого. Так би мовити, книга на один раз. Крім того, не зовсім втішає сюжет – все важче авторам у наш час зліпити міцно тісто своїх думок, запекти з нього шедевр і подати гарячим читачу, таким, щоб аж дух перехоплювало… А тут тісто ще навіть не на стадії готовності. І хоча справжнім автором книги швидше за все відома американська персона, смакувати його літературу мені не до вподоби.

Багато про це творіння не скажу, його назва говорить сама за себе, як і ім’я автора, нехай і несправжнього. Прочитати це варто однозначно тим, хто любить прозу бітників, особливо Джека Керуака. Думаю справжні фанати серіалу Californication також оцінять прозу Хенка Муді, його специфічний гумор та розгульний стиль життя.