Мег Джей: чому не варто відкладати життя на потім?

Чому не варто відкладати життя на потім?

рецензія на книгу

Молодість надихає і окрилює, це час, коли здається, що все попереду, і багато хто не замислюються про те, що час рухається вперед, можливості не збільшуються, а скорочуються. Книга “Важливі роки” Мег Джей (відомого клінічного психолога) – відмінний аргумент проти легковажності. Сучасні ЗМІ часто пропагують ідею, що вік від двадцяти до тридцяти років потрібно використовувати для подорожей, обдумування різних варіантів, пошуку своєї ідентичності. У цьому є частинка істини, але багато психологів і Мег Джей в тому числі наполегливо пропонують внести корективи щодо цієї теми. Вони наводять переконливі докази того, що період з 20 до 30 років – найважливіший для тренування характеру і максимально швидкого освоєння навичок. Це пов’язано з тим, що пластичність і сприйнятливість мозку знижується після тридцяти років, і не варто витрачати найважливіші роки на безперспективну роботу або безладні “пошуки себе”. Основну увагу слід звернути на три аспекти:

• Кар’єра – важливо зважитися і починати, а не віддаватися нескінченним роздумам, що вибрати, і накопичувати соціальний капітал.
  • Любов – раціональне й усвідомлене планування сім’ї дає позитивний результат.
  • Розум і тіло – вік від 20 до 30 дає можливість просто і ефективно змінитися на краще, пізніше це зробити набагато складніше.

Не відкладайте життя на потім

, – Переконує Мег Джей, розставляйте пріоритети і використовуйте ключовий вік цілеспрямовано, це позитивно позначиться на ваших подальших досягненнях.

Кому буде корисна ця книга?

Книга “Важливі роки” написана в “дружньому” стилі, у формі бесіди, а те, що автор професійний психолог, допомагає уявити матеріал в потрібному ракурсі для сприйняття інформації молодими людьми. Мег Джей намагається донести до свідомості основну думку:

Не можна прожити своє життя в думках. Щоб зрозуміти, що робити, потрібно починати і робити хоч щось.

У людини не так багато ефективного часу для формування характеру і навичок. Книга адресована в першу чергу тим, чий вік від п’ятнадцяти до тридцяти років, щоб вони знали, який це важливий вік для вибору роботи, любові, розвитку і самовдосконалення. Можна прочитати книгу і раніше, щоб вже в цьому віці мати потрібну інформацію. Праця Мег Джей принесе користь і батькам, оскільки дасть їм цінну інформацію для правильної життєвої орієнтації дітей.

Не все так прямолінійно …

У книзі пояснюється, як ефективно, з максимальним результатом використовувати важливе десятиліття, описуються необхідні інструменти. Мег Джей вважає, що те, що людина робить у віці від двадцяти до тридцяти років, суттєво впливає на кар’єру, інтелектуальний розвиток, формування ділових та особистих зв’язків. Звичайно, ніякі роки не варто витрачати даремно, час тече в одну сторону.

Але тим, хто старше цього віку можна навести безліч прикладів відомих особистостей, що досягали успіху, коли їм було набагато більше років. Досить назвати Джоан Роулінг, яка п’ять років жила на соціальну допомогу, поки в 32 роки не видала роман про Гаррі Поттера. Режисер знаменитих фільмів “Тигр, що крадеться, дракон” і “Життя Пі”, Енг Лі шість років був безробітним і зняв перший фільм в 36 років. Амансіо Ортега (один з найбагатших людей світу) до 37 років працював помічником в магазині. Звичайно, чудово знайти свій шлях ще в молодості, але не всі, хто блукає – загубилися, адже життя – не пряма лінія.