Рецензія на книгу Стюарта Хоума «69 місць, де треба побувати з мертвою принцесою»

«69 місць, де треба побувати з мертвою принцесою» – це огидний роман.

Моя перша книга Стюарта Хоума.

Моя остання книга Стюарта Хоума.

А хто такий Стюарт Хоум, хочете запитати? Популярний сучасний британський письменник в жанрі постмодерн, який прославився у всьому світі в 90-х своїми романами в стилі контркультури.

Напевно так, це остання книга Хоума, яку я читала, цілком впевнена я в одному: не візьму його твори в руки пару наступних років. Гидота, а не книга. Навіщо витрачати час на низькопробний постмодерн, коли ще стільки класики не перечитано.

На його книгах слід зробити відмітку: зі слабкими нервами і молодим людям у віці до 18-ти цей шевдевр взагалі не можна показувати. НЕ МОЖНА! І я не старомодна, просто від неї може порушиться психіка.

Книга посередня. Щось середнє між дешевою порнографією і явним наміром автора вимотати читача до отупіння.

З кількістю перерахованих авторів і книг явний перебір. Там є багато всього… (Все звичайно хочеться занести в список «обов’язково прочитаю в майбутньому», але до кінця книги мене вже просто дістали). І з кількістю сцен сексуального характеру в тому числі. Навіть якщо брати до уваги те, що автор високо інтелектуальний, пише він, пардон, для дуже виняткових любителів (так і свербить язик сказати любителів порно). Погоджуся з Бегбедером, от би зняли в цьому жанрі для різноманітності двох людей, які говорять один одному «я тебе люблю». І заодно б інтелектуальні книги писали з красивими еротичними сценами. Мріяти корисно, між іншим. Звичайно, тут зарита і вина перекладача, який соковитою нецензурщиною зробив і не без того грубі моменти ще брутальнішими.

Книга, з якої, здається ріками течуть сперматозоїди, капають по сторінках, що навіть перегортати книгу пропадає бажання. Гидота. Антикнига? Постмодерн, говорите? Та ну таку контркультуру, бо це марення сорокарічного британського чоловіка зі зрушеннями на сексуальному фоні. Прочитати і спалити? Тут вибір все ж за вами – читати чи ні цю книгу, яка винесе ваш мозок.

Приємного проведення часу разом зі Стюартом Хоумом!