Рецензія на фантастичний фільм «Той, хто біжить по лезу 2049»

Той, що біжить по лезу – один з культових фантастичних фільмів нашої епохи. Перша його частина вийшла в далекому 1982 році і ось фанати нарешті дочекалися продовження. Режисером став канадець Дені Вільнев, а продюсером – Рідлі Скотт. У головних ролях знялися зірки Голлівуду – Райан Гослінг, Харрісон Форд та інші. Знято кінокартину за романом «Чи мріють андроїди про електроовець?» знаменитого американського письменника Філіпа К. Діка. У фільмі буде багато смачних деталей, адже це антиутопічний світ, наповнений людьми і андроїдами, вийшла відмінна картина в жанрі фантастика.

Чому варто подивитися «Того, що біжить по лезу 2049»?

По-перше, якщо ви дивилися перший фільм 1982 року, дана картина буде ще більш зрозуміла і цікава. Також сюжет нового фільму в деяких моментах перегукується з попередньою частиною. Як і трохи жартів та інших деталей. Для фанатів буде багато цікавого.

По-друге, сучасні технології зйомки. Фільм захоплює, велика заслуга в цьому не тільки завдяки чудовому сюжету, а й новим стандартам зйомки фантастичного кіно. Так що любителі сучасних спецефектів – будьте готові до яскравих вражень.

По-третє, «Той що біжить по лезу» – це шикарна робота тандему Дені Вільнева і Рідлі Скотта. Не можна не згадати, що головну роль тут грає Райан Гослінг. Його персонаж – ключова частинка ланцюга подій всього фільму, так що для фанатів цього актора є хороша можливість протягом двох з половиною годин насолодиться його грою на екрані.

Чи сподобався мені фільм?

Так, навіть дуже. З першою частиною я познайомилася за день до походу в кіно, а «Того, що біжить по лезу 2049» подивилася на одному диханні. Дійсно чудовий фільм про відносини людей і андроїдів (тут реплікантів), про людяність, про вічну цінність життя, мислячих і люблячих істот. Навіщо реплікантам почуття і якщо вони їх мають, то чим вони гірші за людей і чим ми кращі за них? Багато запитань, на які, думаю, незабаром доведеться відповісти кожній людині в світі, оскільки винахід машини думаючої – теперішнє, а тієї, що буде відчувати – питання близького майбутнього. Як ми будемо співіснувати – от що дійсно цікаво.