Deva Premal: сучасне звучання мантр

Deva-Premal-Miten

Deva Premal – ніжна музика з небес

Deva Premal – це популярна співачка, яка виконує мантри на сучасний манер. Її ніжна музика, родом ніби з інших світів, а голос німкені за народженням, а космополітки за покликанням, звучить із самих глибин нашого Всесвіту. Ви ще не чули її музику? Варто спробувати, адже є ризик, що вам сподобається і у вашому плейлисті стане на кілька десятків альбомів більше завдяки новій знахідці. Підходить музика Деви Премал для заспокоєння, розслаблення, фону для тренінгів та занять йогою, масажів та створення релаксуючої атмосфери у вашому домі чи офісі.

Ім’я Деви Премал відоме у всьому світі, це німецька співачка зі світовою славою в стилі нью-ейдж з проникливим глибоким голосом, який слухач одного разу почувши, вже ніколи не забуде. В чому секрет популярності композиції Деви Премал? Спробуваємо розібратися, написавши кілька фактів із її біографії.

Deva Premal – це духовне ім’я, що означає «божественна любов», яке їй дали у віці одинадцяти років. Вольфганг, батько Іоланти ( це справжнє ім’я жінки) практикував йогу та дзен-буддизм. Тому і всю свою сім’ю зацікавив своїми захопленнями. Під час родів своєї дружини Вольфганг співав їй гаятрі мантру, одну із найважливіших в індуїзмі. З дитинства дівчинка вчилася співати мантри, медитувати та встигла побувати в ашрамі Ошо, відомого індійського містика, духовного лідера та письменника. Вже у зрілому віці вона повернулася туди, щоб усвідомлено практикувати. Саме там вона почала виконувати красиві мантри на санскриті у сучасних обробках. Її історія, як співачки, почалася зі знайомства з Мітеном, який вже тоді був відомим гітаристом. У ашрамі Ошо вони виступали перед кількатисячною аудиторією, а згодом дует почав подорожувати всім світом із концертами, давати уроки вокалу та випускати спільні альбоми.

На сьогоднішній день у пари записано більше 20 альбомів – з 1997 року. У це число входять їхні спільні проекти, обробки живих концертів, а також сольники Deva Premal. Останній із альбом побачив світ у 2016 році.

Приємного прослуховування!